13 خواص قهوه چیست
- انرژی زایی : آدرنوزین باعث خواب آلودگی می شود . وقتی قهوه می نوشیم ، کافیین جای آدنوزین را گرفته و بعد 15 دقیقه انرژی میگیریم.
- کاهش خطر افسردگی و خودکشی :تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان می دهد زنانی که 4 فنجان قهوه بیشتر از دیگران مصرف می کنند ، 20 درصد کمتر احتمال دارد که به افسردگی دچار شوند .
- کاهش اشتها : کافیین باعث کاهش اشتها می شود . پس اگر احساس می کنید اشتهای زیادی دارید ، قهوه بنوشید.
- استحکام DNA :طبق تحقیقات مجله غذایی اروپا ، گلبول های سفید خون کسانی که قهوه می نوشند کمتر دستخوش تخریب خودبخودی رشته DNA می شوند .
- سوزاندن کالری :نوشیدن قهوه به همراه ورزش ، باعث سوختن بیشتر کالری و چربی در بدن می شود .
- افزایش طول عمر :3 تا 5 فنجان قهوه در روز باعث کاهش 15 درصدی نرخ مرگ و میر می شود .
- تحریک سیستم عصبی مرکزی :کافیین پرمصرف ترین ماده سایکواکتیو در جهان است . (سایکواکتیو به ماده ای گفته می شود که فعالیت های مغز مانند حالت هوشیاری و … را دستخوش تغییر می کند.)
- افزایش تمرکز :کافیین تنها در عرض 5 دقیقه اثر کرده و به شما انرژی و تمرکز اضافه می دهد .
- قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به … آلزایمر – بیماری های قلبی – نقرس – دیابت نوع 2 – پارکینسون (در مردان)
- قهوه ماده ای مغذی است :قهوه پکیجی از چندین ماده مغذی است . مواردی مانند : کافیین ، کلروژنیک اسید ، تری گونلین ، کافستول ، کاوئول
- افزایش حس سرخوشی و هوشیاری :چندین تحقیق نشان داده اند که کافئین باعث افزایش فعالیت و مقدار سروتونین در مغز می شود .
- افزایش قدرت حافظه کوتاه مدت : تحقیق دانشگاه جان هاپکینز نشان داده است که خوردن مقدار کافئین موجود در یک تا دو فنجان قهوه ، قدرت حافظه کوتاه مدت را تا 10 درصد افزایش می دهد .
- تحقیقات منبع آنتی اکسیدان : تحقیقات نشان می دهد مقدار جذب آنتی اکسیدان حاصل از نوشیدن یک فنجان قهوه به مراتب بیشتز یک فنجان چای سبز یا خوردن یک بشقاب میوه تازه و سبزیجات است .
⊗ به قهوه اعتیاد پیدا نکنید چرا که در صورت ترک آن باعث می شود نتوانید درست تمرکز کنید . همچنین به مرور زمان برای تمرکز بیشتر نیاز به قهوه بیشتری دارید .
√ تحقیقات نشان می دهند که برای بیشتر مردم نوشیدن روزانه 710 میلی لیتر قهوه ، عوارض جانبی کمتری دارد .
قهوه چیست ؟
قهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانههای بوداده و آسیاب شده درخت قهوه به دست میآید. درخت قهوه بومی مناطق نیمه گرمسیری آفریقا و برخی از جزایر جنوب و جنوب شرق آسیا است.
این گیاه از آفریقا سر در آورده و سپس در سایر نقاط جهان پراکنده شد و در حال حاضر در بیش از ۷۰ کشور کشت میشود که در درجه اول مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست، هنگام رسیدن میوه گیاه قهوه، دانههای قهوه را برداشت و فرآوری میکنند.
دانههای قهوه خشک شده به درجات مختلف برشته میشوند، بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجه بندیهای مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شدهاست، قهوه کمی اسیدی است و میتواند به علت داشتن کافئین بالا موجب تحریک انسان گردد.
هیچکس به صورت درست نمیداند این نوشیدنی چگونه به دست آمده است. اما احتمال میرود کنجکاوی انسان دلیل اصلی پیدایش آن باشد.
افسانهای وجود دارد از یک بُزچران به نام کَلدی در اتیوپی اواخر سده ششم میلادی؛ داستان از این قرار است که یک روز کلدی متوجه بی قراری و اضطراب عجیب گله بزهایش بعد از خوردن نوعی میوه و برگهای گیاهی ناشناس میشود.
کمی بعد راهبان محلی از وجود چنین گیاهی مطلع شده و پس از آزمونهای بسیار فهمیدند با بو دادن، خرد کردن و در آب انداختن دانههای این گیاه میتوان از آن یک نوشیدنی خاص درست کنند. این نوشیدنی به آنها کمک میکرد تا ساعتها بیدار بمانند و نیایش کنند.
به همین ترتیب قهوه بر سر زبانها افتاد و در شهرهای مقدس دورتر مثل مکه و مدینه هم طرفدار پیدا کرد.
فواید قهوه